Terra

Composteerbare meubels

De in Jeruzalem gevestigde ontwerper  Adital Ela heeft een honderd procent biologische collectie van producten en meubels ontwikkeld onder de naam Terra. De productie gebeurt door middel van een speciale compressietechniek en is milieuvriendelijk; het veroorzaakt geen vervuiling en kan hergebruikt worden als bijvoorbeeld compost.

Duurzaamheid is hot. En terecht. Veel mensen gaan bewuster om met de wereld waarin we leven. Ook steeds meer ontwerpers werken vanuit het principe dat verantwoorde producten ook aan het eind van de levensduur herbruikbaar moeten zijn. Israëlisch designer Adital Ela voert dat concept in extremis door in haar ontwerpen. Haar Terra-krukken zijn namelijk gemaakt van modder en natuurlijke vezels, zoals stro.

Ze gebruikt antieke compressietechnieken uit het Midden-Oosten, waarmee vroeger bijvoorbeeld ovens gemaakt werden. Met 100 procent natuurlijk materialen produceert ze krukken met een zeer organisch design. Voor de kleur is maar één beschrijving: aards. De basic krukken passen in elk interieur, binnen en buiten. Het is echter wel verstandig om ze overdekt neer te zetten. Blootgesteld aan weersinvloeden verandert je zitmeubel snel weer in een hoopje aarde. Duurzamer kan niet.

De collectie is gepresenteerd tijdens de Milan Design Week 2013.

Bron: NudgeBlogRoomed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *